1- دارای تحصیلات کافی در علم حقوق باشد.
2- به آدب و فنون خطابه و سخنوری آشنایی داشته باشد .
3- به شغل وکالت عشق و علاقه داشته و آن را دوست داشته باشد.
4- در مطالعات حقوقی و قضایی مداومت داشته و معلومات مربوط به شغل خود را با شیوه منطقی توسعه دهد و همیشه در جریان پیشرفت های علم حقوق مخصوصا امور قانونگذاری و رویه های قضایی باشد .
5-مظهر و نمونه شهامت اخلاقی ، جسارت و شجاعت خاص باشد . و در تمام شرایط باید وظیفه خود را بدون واهمه و سستی انجام دهد .
6-یک وکیل خوب باید در برابر شاکیانی که از وی یاری خواسته اند همیشه و در تمام شرایط ، اعتدال و بی غرضی و عدم پایبندی به منافع شخصی را عملا نشان دهد
7-یک وکیل خوب باید از بیان شیوا و آسان ، حافظه خوب ، نفوذ و تاثیر در برخورد و دلنشینی در آهنگ صدا ، اندیشه روشن ، دلپذیری و مهربانی ، بی تکلفی و تربیت عالی بهره مند باشد .
8-باید اسراری که به واسطه وکالت از طرف موکل مطلع شده و همچنین اسرار مربوط به حیثیات و شرافت و اعتبارات موکل را حفظ نماید .
9-یک وکیل خوب باید بطور منظم و مستمر و در ساعات مشخص در محل کار خود جهت پاسخگویی به مراجعین حضور فیزیکی داشته باشد .
10-در مذاکرات شفاهی در دادگاه و لوایح کتبی احترام و نزاکت را نسبت به محاکم و تمام مقامات اداری و حتی نسبت به وکلاء اصحاب دعوی رعایت کند .
11- نباید بطور مستقیم یا غیر مستقیم جهت تطویل دادرسی و محاکمه به وسایل خدعه آمیز متوسل شود .
12-باید به تمام نکات باریک و پیچیده قضایی تسلط داشته و علم حقوق را عصای دست خود بداند .
13- یک وکیل خوب باید در گفتار خود دقیق ، ساده ، صدیق ، با علاقه و با حرارت باشد
14-همواره از بیان زیاد ، طولانی ، مفصل و تکرار کلام خودداری کند .
15-بیانات وکیل و نقل وقایع و حوادث باید کاملا صادقانه و طبیعی و مطابق با واقع بوده و انعکاس و مظهر کامل و دقیقی از واقعیت و حقیقت باشد .
16-باید به اهمیت شغل وکالت آگاه بوده و به یاد داشته باشد که هر کس به این شغل می پردازد تنها نظرش به کسب معاش نباید باشد ، بلکه مسئولیت جان و مال مردم را به عهده می گیرد
17-یک وکیل خوب دارای صفاتی همچون : قوت استدلال ، قدرت تخیل و ابتکار ، قابلیت استنتاج ، طبع نقاد ، نرمش و گسترش فکر و قریحه روانشناسی باشد .
18- یک وکیل خوب همواره باید وقت شناسی بوده و دادخواست ها ، لوایح ، اسناد و مدارک را به موقع خود آماده کرده و تسلیم نماید
19- همواره با موکل خود در ارتباط بوده و برای اخذ توضیح نباید از دعوت مجدد و مکرر موکل پرهیز کند و با صبر و حوصله مطالب را گوش بدهد .
20-ضمن برخورداری از قدر دفاع و استدلال قوی ، همواره در اظهار عقیده و قانع ساختن دادرس دادگاه از ذوق هنری و استعداد نیز بهره گیری کند .
21-روش وکیل توضیح و تبیین است ، سلاح وکیل زبان و قلم وی و با روت این سلاح دانش حقوقی وکیل است .

فهرست